En hjelpende hånd for samfunnene våre

An illustration of three people riding Dotts through a green landscape, smiling at each other and wearing helmets. The woman on the left rides a Dott e-bike and the man and woman on the right each ride a Dott e-scooter.

2 years ago

Sammen er vi sterke. Det nye Helping to Help-programmet vårt sikrer at vi bryr oss om flere mennesker, oftere.

Her i Dott, når vi forplikter oss til noe, gjør vi det fordi vi oppriktig bryr oss om samfunnene våre og hverandre. Vi har et bærekraftsmål om å være nyttige og rimelige for lokalsamfunn fordi vi vet at vi har et ansvar overfor menneskene og stedene som bruker el-sparkesyklene og el-syklene våre. Men vi vet også at det ikke finnes én tilnærming til sosialt engasjement som passer alle, og at det alltid er arbeid som må gjøres både på og uten to hjul.

Det er derfor vi har lansert paraplyprogrammet vårt Helping to Help, der vi samarbeider med organisasjoner på bakken som veldedige organisasjoner, skoler og lokale myndigheter for å gjøre lokalsamfunn tryggere, mer rettferdige og mer motstandsdyktige.

A man in a Dott branded sweatshirt standing with a young boy, showing him the e-scooter and helping him test out a helmet.

Hvorfor vi tilbyr Helping to Help i byene våre

Vi har alltid vært samfunnsfokuserte. Det er grunnen til at oppdraget vårt er å frigjøre byene våre med ren transport for alle – slik at folk kan være med menneskene rundt dem og utforske sammen med dem. Det er nettopp derfor vi har opprettet det overordnede Helping to Help-programmet, med sikte på et lokalt engasjement med de på bakken.

Mikromobilitet kan definitivt være mektig, men hvis vi jobber alene, sikrer ikke dette at det største antallet mennesker kan merke den største positive innvirkningen. Helping to Help-partnerne våre forteller oss hva som virkelig kan gjøre en forskjell i verden, og de peker oss i riktig retning når det gjelder hvordan vi kan fordele tid og ressurser på de mest effektive måtene. Vi gir en hjelpende hånd til organisasjonene som tar vare på oss alle, fra å donere penger og tilby rabatterte turer til å jobbe som frivillige eller bruke Dott-plattformen for å skape bevissthet.

Finn ut hvordan vi engasjerer oss for øyeblikket og hvordan vi håper på å utvide rekkevidden vår ytterligere.

An illustration of Paris landmarks, with a yellow circle behind and a man wearing a helmet and riding a scooter on the right side.

Une Dott pour un job: Gratis turer for jobbsøkere

I Frankrike har vi slått oss sammen med Pôle Emploi, et offentlig byrå som støtter arbeidsledige.

Mellom 15. november og 15. desember kan jobbsøkere i Bordeaux bruke el-sparkesyklene våre gratis når de skal til jobbintervjuer. Når de har fylt ut et nettskjema og lastet opp bevis på intervjuet, sender vi kandidatene en digital kode for 20 turer rundt i byen i én måned, helt gratis.

Drivkraften bak «Une Dott pour un job» kommer fra teamet vårt i Bordeaux, som ønsket å styrke lokale utviklingsbyråer for arbeidskraft. Ved å gi arbeidssøkere tilgang til nødvendig og rimelig transport, kan flere delta på intervjuer og øke sjansene sine for å finne en jobb. Gjennom Une Dott pour un job hjelper vi organisasjoner som Pôle Emploi med å senke barrierene for sysselsetting.

Vi samarbeider med lokale organisasjoner som veldedige organisasjoner, skoler og lokale myndigheter for å gjøre lokalsamfunn tryggere, mer rettferdige og mer motstandsdyktige.

An A&E worker wearing a mask and white coat, posing with a Dott e-scooter outside of a pharmacy.

Vi sikrer at Dott-heltene fortsetter å redde dagen

I Storbritannia hjelper vi med å sørge for at viktige NHS- og nødhjelpsarbeidere kan komme seg fra A til B til enhver tid, enten de løper ærend eller kommer hjem fra akuttmottaket. Vi tilbyr blålys- og forsvarsarbeidere 75 % rabatt på enkeltturer, og ved nasjonale nedstengninger øker vi rabatten til 100 %.

For å dra nytte av initiativet for Dott-helter kan NHS- og nødhjelpsarbeidere laste ned Dott-appen og sende en e-post der de ber om rabatten samt oppgir informasjonen sin. Når dette er godkjent, kan arbeidere begynne å bruke rabatten umiddelbart via appen.

Vi har også rabatterte turer for andre lokalsamfunn i Storbritannia. Personer med et H2C-sertifikat, DID-kort eller jernbanekort for funksjonshemmede får 50 % rabatt på enkeltturer med Dott. I mellomtiden får alle studenter og ansatte ved høyere utdanningsinstitusjoner 20 % rabatt på enkeltturer. Disse rabattene hjelper flere med å utføre daglige aktiviteter og nyte byene de bor i.

A man and a woman wearing helmets and smiling at each other while riding down a sunny street, with row houses in the background.

En rask og bærekraftig løsning i drivstoffkrisen

Da drivstoffmangelen i Storbritannia nylig begrenset hvordan folk beveget seg, annonserte vi gratis turer med el-sparkesykler for innbyggere i London. Fra 28. september til 10. oktober i år kunne NHS-ansatte i byen ta ubegrensede turer med hele flåten vår av el-sparkesykler, mens alle andre kunder kunne ta to gratisturer.

Vi bestemte oss for å iverksette tiltak etter å ha fått vite at panikkjøp på bensinstasjoner hindret NHS-ansatte i å få drivstoffet de trengte for å reise til jobb. Vi hjalp tusenvis av mennesker med å komme seg på jobb i tide, samt besøke venner og familie, samtidig som vi holdt oss miljøvennlige og trafikkork-frie.

A group of Dott employees at the World Aids Day event setting up for the AIDES organization.

Dialog og donasjoner på den internasjonale aids-dagen

Vi samarbeidet med den franske veldedige organisasjonen AIDES for å skape bevissthet og samle inn midler til HIV-/aids-relatert forskning og behandling. I dagene frem til 1. desember – da den internasjonale aids-dagen fant sted – ba vi app-brukerne våre i Frankrike om å donere til AIDES da de åpnet Dott. Men vi stolte ikke bare på at kundene våre skulle hjelpe. Selve 1. desember donerte vi 10 % av Dotts inntekter i Frankrike til AIDES. Pengene vil gå til rask screening for HIV, bekjempelse av aids-diskriminering og sikring av juridisk og terapeutisk støtte til aids-rammede.

Teamet vårt i Paris har i tillegg dedikert et team på åtte frivillige for å hjelpe AIDES med å arrangere deres største begivenhet i år, La Grande Braderie de Mode. Med den ekstra hjelpen gjorde vi en reell forskjell for den veldedige organisasjonen og lokalsamfunnene den betjener.

A photo shot from above with a man in the middle, surrounded by people listening to him speak about Dott, with Dott e-scooters on each side.

Så, hvordan kan vi hjelpe deg?

Vi er alltid på utkikk etter nye måter vi kan hjelpe på. Hvis organisasjonen din deler verdiene våre når det gjelder å ta vare på hverandre, være transparente og ha en innvirkning på lokalt nivå, vil vi gjerne snakke med deg. Vi inviterer enkeltpersoner og grupper fra alle bakgrunner og steder til å kontakte Dott og begynne idédugnaden.

Vi vil vite hvordan vi kan hjelpe deg med å få større og bedre ting til å skje. Ta kontakt med oss på helpingtohelp@ridedott.com for å finne ut hvordan vi kan samarbeide om et Helping to Help-initiativ i byen din.